Tips voor verzenden met postdozen

Doing business

Tips voor verzenden met postdozen

Eigenlijk maakt het niet uit wat voor type product je wilt verzenden, of het nu gaat om televisies of om zelfgemaakte sieraden; een goede verpakking is voor iedereen essentieel. Hieronder vind je 5 tips voor het verzenden met postdozen

Kies voor jouw postdozen de juiste maat

Een generieke postdozen kunnen volstaan voor het verzenden van je product, maar soms is een op maat gemaakte postdoos een betere keuze. Als je voor een generieke doos kiest dan moet je zorg dragen voor voldoende opvulmateriaal zodat het product niet onnodig kan schuiven en dus kan beschadigen. Een goede richtlijn is dat je 1 centimeter ruimte overlaat tussen het product en de postdoos. Zo heb je voldoende ruimte voor een beetje vulmateriaal, is de kans op beschadigen door het schuiven minimaal en hoeft de klant zijn product niet uit de doos te trekken. 

Kies formaten die bij elkaar passen

Als je verschillende formaten postdozen wilt versturen op één pallet of postkar, dan is het aan te raden rekening te houden met gelijkende afmetingen. Als je allerlei verschillende maten neemt, denk aan vier of meer maten, dan is dat lastiger stapelen op een pallet of kar. Zo kunnen de dozen eenvoudig van de pallet af vallen en is hij minder efficiënt in te delen. Als je ervoor zorgt dat je één tot maximaal drie verschillende maten hebt op één postkar die in elkaars verlengde liggen dan kun je een mooie stapel maken zonder de frustratie van omvallende dozen. 

Bezuinig bij postdozen niet op het materiaal

Een postdoos is over het algemeen van karton gemaakt, maar de kwaliteit en jouw product dat erin gaat is wel van groot belang. Heb je een zwaar product, zorg dan dat het karton stevig genoeg is. Dit zorgt ervoor dat een pakket niet tijdens het transport open kan scheuren, maar zorgt ook bij een eventuele val dat het niet direct schade oploopt omdat het karton een soort bufferwerking heeft. Het absorbeert als het ware is de impact van de val en kan zo bijdragen aan het behoud van je product. 

Overlaad de verzenddozen niet

Uiteindelijk is de verzenddoos het visitekaartje voor jouw klant van jouw bedrijf. Het is dus prettig als de doos intact aan komt, maar ook er verzorgt uit ziet. Een uitpuilend product of een gescheurde doos geeft geen goede indruk af bij je klant. De postbedrijven hebben daarnaast ook richtlijnen voor een maximum gewicht. 

Gebruik goede tape bij het dichtplakken van de dozen

Postdozen moeten uiteindelijk worden dichtgeplakt, gebruik hier dan ook goede tape voor. Als de tape van slechte kwaliteit is dan kan dat en lastig zijn met dichtplakken, maar de tape kan tijdens het transport ook eenvoudig loslaten. Voor je het weet is je postdoos open en kan het product eruit vallen. Zo kan de inhoud beschadigen of in het ergste geval kwijtraken. Los van de aansprakelijkheid is het niet wenselijk en kan het een negatieve recensie van een klant opleveren. Je kunt het dus beter voorkomen dan genezen en zorgen dat het dichtplakken van de postdoos goed gebeurt.