Kerstpakket samenstellen: wat hoort er in een kerstpakket?

Doing business

Kerstpakket samenstellen: wat hoort er in een kerstpakket?

Een van die doorgewinterde tradities in ons land is dat werkgevers elk jaar een kerstpakket aan hun medewerkers aanbieden. In een ver verleden is deze traditie ontstaan. Boeren zorgden er met een ‘kerstpakket’ voor dat hun knechten en hun families geen honger hoefden te lijden in de barre winters. Ze zorgden ervoor dat ook de minderbedeelden toch een fijne kerst konden vieren. Vandaar dat kerstpakketten van nu nog vaak vol etenswaren zitten. Het is uiteraard niet meer bedoeld om honger tegen te gaan, maar eerder om de lekkere trek te stillen. We geven je hier tips voor een kerstpakket samenstellen; wat hoort er in te zitten?

Het doel van kerstpakketten is veranderd


We vertelden je wat het oorspronkelijke doel van kerstpakketten was, namelijk honger tegengaan. Dat doel is vandaag heel anders. Ga je een kerstpakket samenstellen voor je werknemers, dan is vandaag de dag het doel om jouw waardering te laten blijken voor de inzet van je werknemers en om een goede relatie met hen op te bouwen. Hoewel veel mensen de oorspronkelijke betekenis van het kerstpakket niet meer kennen en honger lijden niet aan de orde is, blijven food kerstpakketten nog steeds populair. Let daarom bij een food kerstpakket samenstellen op waar je je medewerkers echt blij mee kunt maken. 

Voordelen van een kerstpakket samenstellen

Bij aanbieders van kerstpakketten vind je een groot assortiment aan complete kerstpakketten, maar je kunt ook zelf een kerstpakket samenstellen. Ze hebben in hun assortiment talloze interessante producten waar je uit kunt kiezen. Een voordeel van zelf een kerstpakket samenstellen is dat je het kerstpakket ook perfect op het beschikbare budget kunt afstemmen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met 5 producten of met 10 producten. Vervolgens is het wel belangrijk om deze producten aan te bieden in een mooie verpakking. Wanneer je hiervan een groot aantal wilt bestellen, is het ook mogelijk om een verpakking te laten maken in de huisstijl van je organisatie. 

Wat moet er in een kerstpakket zitten?

Er bestaan geen regels voor wat er in een kerstpakket moet zitten. De ene organisatie houdt vast aan de traditionele food kerstpakketten, terwijl de andere organisatie juist iets heel anders wil. Begin dus bij jezelf en jouw organisatie, wat past daarbij? Er zijn bovendien ook hele originele pakketten. Je kunt een kerstpakket samenstellen dus ook gewoon aan de echte kenners overlaten. Denk onder meer aan een gezellig borrelpakket, en pakket met alleen maar Italiaanse producten, een kerstpakket met biologische producten, een tapas kerstpakket, een bier- of wijnpakket, etc. Je kunt ook voor een gulden middenweg kiezen en food en non-food artikelen combineren. 

Heb je hulp nodig met een kerstpakket samenstellen?


Schoenmaker blijf bij je leest! Er bestaan echte experts op het gebied van kerstpakketten, die jaar in jaar uit met niets anders bezig zijn dan de trends volgen, nieuwe ideeën ontwikkelen en kerstpakketten samenstellen. Waarom vraag je niet tips en hulp van deze experts? Vaak is het ook mogelijk om langs te komen in de showroom. Dan krijg je een nog beter idee van wat er allemaal mogelijk is en is het nog gemakkelijker om jouw wensen te bespreken met de kerstpakketten experts. Vraag ook altijd een vrijblijvende offerte, dan kun je vervolgens op je gemak nadenken over of dit de juiste keus is!