Een goed investeringsplan maken

Doing business

Een goed investeringsplan maken

Als u overweegt te gaan investeren in appartementseigendommen, is een van uw eerste stappen het opstellen van een solide businessplan. Dit geldt ook voor professionele beleggers, want het is iets dat u jaar na jaar opnieuw zult bezoeken om dingen bij te werken en aan te passen naarmate uw investeringsbedrijf groeit en volwassen wordt. Het is 100% juist dat het niet plannen van plannen is om te mislukken.

Hoe begin je met het schrijven van een businessplan voor je appartementinvestering? Wat moet er in? Hoe lang moet uw bedrijfsplan zijn – hoeveel pagina’s?

Ik heb goed nieuws voor je – vooral als deze taak een beetje ontmoedigend lijkt. Ik heb een 5-stappenproces om je te helpen je businessplan in één nacht te schrijven – zelfs als de laatste keer dat je iets schreef in de Engelse klas van de 9e klas was.

Uw bedrijfsplan hoeft niet honderden pagina’s te zijn, vol met grafieken en diagrammen, enz. Het zal u veel beter van dienst zijn om een ​​lasergericht bedrijfsplan te hebben waar u in de toekomst steeds weer op terug zult komen om ervoor te zorgen dat u zijn op koers.

Hier is de verkorte versie van hoe u aan de slag kunt gaan met uw bedrijfsplan voor appartementinvesteringen:

 1. Mentale taaiheid en commercieel vastgoedbeleggingen
  Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw bedrijfsplan, omdat het allemaal begint met uw manier van denken en wat u echt wilt bereiken. Wat wilt u bereiken met het bezitten en profiteren van commercieel beleggingsvastgoed? Welke VOORDELEN wil je als resultaat? Begin vandaag nog met uw commercieel vastgoedjournaal door in te voeren wat u echt wilt van commercieel vastgoedbeleggingen en wat u er echt uit wilt halen. Dit is iets wat je elke dag moet doen!
 2. De regel met drie eigenschappen per week
  Als je echt een succes wilt worden in de wereld van appartementen en commercieel onroerend goed, dan is de beste manier om te beginnen mijn regel van 3 woningen per week te gebruiken. In wezen is het dit: als u naar 3 woningen per week kijkt, heeft u in een tijdsbestek van een jaar meer dan 150 woningen bekeken. Dit zal vooral uw vaardigheden op het gebied van vastgoedanalyse in de loop van de tijd aanscherpen en aanscherpen. Als u zich aan deze regel houdt, steekt u ver boven uw concurrentie uit, omdat ik kan garanderen dat zij dit niet zullen doen.
 3. Commerciële vastgoedbeleggingen MARKTANALYSE
  De volgende stap is een analyse van de appartementenmarkt in uw doelgebied. U moet alle essentiële elementen van de markt kennen. Wat is het gemiddelde CAP-tarief in het gebied voor eigendommen van klasse A, B en C. Wat is het gemiddelde aantal dagen dat een appartementenproject op de markt staat? Wat zijn de gemiddelde huren voor klasse A, B en C woningen?
 4. PERSOONLIJKE ANALYSE VAN INVESTEERDERS en teambuilding
  Identificeer de leden die deel zullen uitmaken van uw ‘Dream Investment Team’. Specificeer met welke taxateur, advocaat, accountant, boekhouder, makelaar en vastgoedbeheerders u in uw markt zult werken. Vraag het aan een succesvolle appartementbelegger en zij zullen u vertellen dat hun “Dream Team” de sleutel is tot hun succes.
 5. ANALYSE VAN VASTGOEDBELEGGINGEN
  Ten slotte verdiep je je in de eigenlijke vastgoedanalyse zelf. Identificeer alle specifieke eigenschappen van onroerend goed waarop u zich richt, inclusief het CAP-tarief, het aantal eenheden, gemiddelde huurprijzen en leegstandspercentages. Belangrijker nog, wat zijn de mogelijkheden van de woning? Kunt u de huren verhogen en de kosten verlagen, waardoor de woningwaarde binnen de komende 12 maanden stijgt? Dit is waar je in de kleinste details komt, en voor sommigen zal dit een van de meest opwindende onderdelen van je bedrijfsplan zijn.