De voordelen van het leren van de Chinese taal

Doing business

De voordelen van het leren van de Chinese taal

Chinees leren biedt veel voordelen voor persoonlijke en professionele groei. Daarnaast helpt het je om een ​​beter begrip te krijgen van een van de rijkste culturen ter wereld. Miljoenen mensen reizen naar China om de heiligdommen te zien, de Grote Muur van China te bewandelen en te genieten van de heerlijke voedselmarkten in steden als Beijing. Chinees is de meest gesproken taal ter wereld met ongeveer 1.197.000.000 mensen die Chinees spreken, waarvan 873.000 miljoen Mandarijn spreken, volgens infoplease.com dus 14% van de wereldbevolking die Chinees spreekt. Een cursus Chinees leert je eerst de basis, waarna je steeds dieper ingaat op de taalvaardigheid en vervoegingen van de Chinese taal.

 

Het spreken van Chinees vergroot het aantal business relaties

Communicatie gaat niet alleen over het kennen van de juiste woorden. Het gaat erom ze op de juiste manier te gebruiken, zowel contextueel als cultureel. Het ontwikkelen van een sterke relatie met Chinese zakenpartners gaat meestal vooraf aan een ontmoeting aan de officiële onderhandelingstafel. Het is in veel opzichten van het grootste belang voor de deal zelf. Het leren spreken met Chinese zakenpartners in hun moedertaal geeft altijd een speciaal voordeel aan iedereen die bereid is een taal te leren omwille van zaken. Het toont respect, en dat is voor Chinezen erg belangrijk. Daarnaast is het fijner om het gesprek zelf te voeren, zonder een tolk die alles voor je moet vertalen. Een cursus Chinees is dan geen onverstandige keuze.

 

Reizen gaat een stuk makkelijker wanneer je de taal spreekt

Wanneer je naar China gaat voor vakantie is het ook waardevol om te taal een beetje te spreken. Zo red je je gemakkelijker, weet je snel waar je naartoe moet en steek je veel meer op van de cultuur. China is een van de landen met de oudste en rijkste aaneengesloten culturen van meer dan 5000 jaar oud. Het spreken van de taal helpt je de cultuur beter te begrijpen. Als je van reizen houdt, dan is het leren van de Chinese taal iets wat je niet mag missen. China is een enorm land met uitgestrekt land en grondgebied. Om dit hele land te verkennen, heb je wat hulp nodig van de Chinese taalvaardigheid, want veel Chinezen spreken geen Engels.

 

Studeren in China biedt kansen

China is op verschillende gebieden een voorloper, denk aan technologie en economie. Studeren in China geeft je daarom de kans meer te leren over deze vakgebieden. Daarom kan het leren van de Chinese taal als je tweede taal je toelating tot de universiteit en je afstuderen vergemakkelijken. Dit geeft je de unieke kans om je te verdiepen in een vakgebied dat nog niet zover ontwikkeld is in Nederland. Zo neem je nieuwe kennis mee naar huis, en heb je een nieuwe taal eigen gemaakt in de tijd dat je in China woont. Snuif naast je studie nog wat cultuur op, en je doet ervaring op die je nooit meer vergeet.