5 redenen om aan development teams te denken

Doing business

5 redenen om aan development teams te denken

Heb jij weleens van development teams gehoord? In de IT wereld blijven de ontwikkelingen zich razendsnel achter elkaar opvolgen. Waar vroeger de norm was dat één persoon met IT development bezig was, is het merendeel van de tijd een team opgericht speciaal voor IT development. Maar waarom zijn deze soorten teams zo mateloos populair? Er moet hier immers wel een reden achter zitten. In deze blog leer je de 5 redenen waarom men gebruik maakt van development teams. Zo kun je zelf opmaken of dit soort teams ook een goed idee voor jou is.

Development teams brengen je sneller resultaten

De eerste reden waarom development teams in trek zijn, is doordat ze bedrijven sneller resultaten brengen. Wanneer je maar één persoon hebt als developer, moet hij of zij werkelijk alles doen. Dit betekent dat het ontwikkelen van een bepaalde software meer tijd in beslag neemt. Wanneer je juist een team van 5 developers hebt, komen de resultaten meestal ook 5 keer zo snel. Wanneer je met strakke deadlines werkt is een team developers dan ook zeker het overwegen waard.

Meer efficiëntie

Een tweede reden waarom men voor development teams kiest, heeft te maken met de efficiëntie van dit soort teams. Eerder leerde je namelijk al dat één persoon meer tijd nodig heeft dan 5 personen voor het developen van een programma. Dit komt doordat er maar een bepaald aantal uur per dag is waarop je volledig geconcentreerd kan zijn. Des te meer mensen je hebt voor een klus, des te meer efficiënte uren er per dag zijn voor het afronden van een opdracht. Een team developers zorgt er dus voor dat er meer efficiëntie is met een bepaalde IT project.

De creativiteit wordt bevorderd door development teams

Een andere reden waarom development teams momenteel mateloos populair zijn, heeft te maken met de creativiteit. Mensen hebben elkaar nodig om creatief te zijn. Denk bijvoorbeeld aan zaken als brainstormen. Wanneer iemand alleen is, is brainstormen een stuk lastiger dan met anderen. Daardoor komen creatieve ideeën veel gemakkelijker aan bod in een team vol met developers. Dit kan zeker behulpzaam zijn bij bepaalde opdrachten. Onderschatting hoort dan ook zeker niet bij dit soort zaken.

Iedereen focust op zijn specialiteit

Verder is een veelgehoorde reden waarom mensen voor een development kiezen omdat het iedereen de mogelijkheid geeft om zich op haar specialiteit te focussen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld beter met de backend, terwijl anderen juist gespecialiseerd zijn in de front-end. Het is dan ook geen wonder dat bedrijven als SHORE teams dit soort teams samenstellen voor bedrijven. Met een team waarbij iedereen zich op zijn of haar specialiteit focust, wordt er uiteindelijk een betere software afgeleverd.

Meer innovatie

Tot slot zorgen development teams ervoor dat er meer innovatie plaatsvindt met een project. Je hebt immers meerdere mensen met een creatief brein aan het werk die nadenken over creatieve oplossingen voor een bepaald project. Op deze manier blijf je de concurrentie ver voor en behoud je jouw succes als bedrijf.